Beboere

Matrikel 26

Jens Peder Jensen

Vilhelm Martin Nielsen (1886 - 1960) og Jensine Caroline Nielsen, f. Pedersen (1881 - 1965)

Frederik Julius Harald Jørgensen (1907 -) og Lilly Marie Christine Jørgensen, f. Nielsen (1911-

Anne Grethe Hansen

20-08-2003 Henrik Christensen og Janni Birgitte Christensen

Folketællinger

Jens Bek Pedersens erindringer fra omkr. 1910 nedskrevet 1971

53. Jens Peder Jensen, senere Vilhelm Nielsen.
Dette hus er vendt nord - syd med have mod vest.
der boede en familie hvor manden hed Jens Peder Jensen, konens navn husker jeg ikke, der var fire børn i ægteskabet, jeg kan huske at jeg legede med dem i efteråret 1908. De flyttede til Stubberup strand i Ørslev sogn, her havde de jord helt ned til stranden i Holsteinborg nor, her havde de en pram, han drev vist ikke egentlig fiskeri, men han stangede ål, denne pram har jeg været med til at låne.
Dette ægtepar havde også tilsluttet sig "indre Mission", jeg kan huske, at de havde et meget stort billede af den store høvding Wilhelm Bech.
J.P. Jensen solgte huset til en mand der hed Vilhelm Nielsen, dette ægtepar har sikkert været Nygifte da de flyttede dertil.
Vilhelm Nielsen kørte en Mælkerute gennem Vedskølle til Lundby og til sidst Tjæreby mejeri, denne tur havde han gennem mindst 30 år.
Hans kone hed vist Karoline, der var tre eller fire børn [fem] i ægteskabet. Her holdt min farmoder meget til i de år hun afstod huset, der kunne vi altid finde hende, når hun ikke var hjemme.
Her i Nakskov har jeg truffet en halvsøster til Vilhelm Nielsen, engang i 1949 havde jeg hende og hendes mand med en tur til Vilhelm Nielsens.